Sezonul vacantelor exotice continua: afla cum sa-ti asiguri o vacanta fara griji, oricat de departe ai pleca

Email
LinkedIn
Facebook

Inceputul de an este o perioada excelenta pentru a pleca intr-o vacanta exotica sau la schi. Daca ai planuit deja o astfel de vacanta, stim ca o astepti cu nerabdare. Inainte de a-ti ura “vacanta placuta”, hai sa trecem in revista lucrurile de care ai nevoie pentru ca vacanta mult-asteptata sa fie cu adevarat placuta.

 

1. Consulta lista de vaccinuri necesare pentru destinatia ta

 

In cele mai multe cazuri, aceste vaccinuri sunt obligatorii, deoarece nu privesc doar sanatatea ta, ci si pe cea a persoanelor cu care vei intra in contact la destinatie. Cauta pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe tara de destinatie. Vei gasi in pagina aferenta fiecarei tari si schema de vaccinare obligatorie.

 

Iti recomandam sa faci asta cat mai repede – pentru unele vaccinuri vei avea nevoie de programare. In alte cazuri, e nevoie sa treaca un anumit interval de timp de la administrarea vaccinului pana la intrarea in tara.

 

2. Ia cu tine medicamentele de baza

 

Un antitermic, medicamente pentru probleme gastro-intestinale si pentru dureri usoare (cum ar fi cele dentare sau de cap) sunt absolut necesare. Daca ai ajuns la destinatie si constati ca iti lipseste un medicament de care ai nevoie, cauta pe internet substanta activa din el. Chiar daca numele comercial al medicamentului difera de la tara la tara, substantele active sunt, de regula, universale.

 

Daca vei calatori impreuna cu copiii, nu uita de o vizita la pediatru. Acesta iti poate recomanda trusa minimala de medicamente si te poate sfatui in legatura cu ce activitati/feluri de mancare sa eviti la destinatie pentru ca cei mici sa ramana in siguranta.

 

3. Incheie o asigurare de calatorie

 

In anumite tari, cum ar fi SUA sau Singapore, costurile serviciilor medicale sunt exorbitante. Poti plati cateva mii de dolari pentru probleme relativ simple, dar comune, cum ar fi toxiinfectiile alimentare.

 

In alte tari, serviciile medicale de stat sunt deficitare, iar cele private sunt, din nou, extrem de scumpe.

 

Oriunde ai pleca, o polita de asigurare iti poate salva vacanta si…bugetul pentru tot restul anului. Daca pleci intr-o zona izolata, cu servicii medicale modeste, iti recomandam sa alegi o polita care sa includa evacuarea medicala in caz de urgenta. Acest serviciu iti poate salva nu doar vacanta, ci si viata.

 

Asigurarile de calatorie au preturi relativ mici comparativ cu cheltuielile de care te pot scuti – de regula, vei plati pentru o polita mai putin de 1% din valoarea calatoriei. Calculeaza aici costul politei de calatorie si incheie asigurarea 100% online.

 

Vacanta placuta!

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top