Sfaturi pentru a obtine cel mai bun pret pentru prima ta polita de asigurare CASCO

Email
LinkedIn
Facebook

Asa-numita “taxa pe tinerete” afecteaza deja de cativa ani buni tinerii soferi. Concret, acestia platesc mai mult atat pentru polita RCA, cat si pentru polita CASCO.

 

De ce?

 

Motivele sunt numeroase, insa majoritatea se rezuma la faptul ca soferii tineri au o probabilitate mai mare de a fi implicati intr-un accident cauzat de ei insisi. Vestea buna este ca, pe masura ce innaintezi in varsta si pe masura ce istoricul tau se pastreaza curat (fara accidente majore) vei plati din ce in ce mai putin.

 

Stim, acest lucru nu iti e de mare folos ACUM, cand trebuie sa scoti din buzunar de aproape patru ori mai mult decat un sofer mai in varsta. Asa ca hai sa descoperim ce poti face pentru a plati mai putin pentru polita CASCO.

 

1. Incheie politele CASCO si RCA cu aceeasi companie

 

Cu cat ai mai multe tipuri de polite incheiate cu acelasi asigurator, cu atat mai mult va cobori pretul fiecareia dintre ele. CASCO si RCA pot fi incheiate usor simultan, asa ca te poti bucura de reducere simplu.

 

Daca ai si alte polite pe numele tau (cum ar fi asigurare de viata sau pentru locuinta), adauga-le si pe acestea pachetului pentru o extra-reducere!

 

ATENTIE! Nu iti recomandam sa faci asta “cu ochii inchisi”. Unii asiguratori au oferte mai bune pentru CASCO pentru tineri, in timp ce altii au oferte imbatabile pentru asigurarea locuintei. Inainte de a alege asiguratorul, discuta cu un broker de asigurare. Acestia lucreaza cu mai multe companii, astfel ca singurul lor interes este avantajul tau. Un broker cu experienta iti poate recomanda cel mai bun asigurator pentru toate politele de care ai nevoie.

 

2. Incheie polita pe o durata cat mai mare

 

Cu cat durata politei este mai mare, cu atat pretul va fi mai mic. Poate fi tentant sa platesti prima ta asigurare CASCO in rate, insa si pretul va fi pe masura.

 

Ca atare, incheie polita pe durata de un an si fa tot posibilul sa achiti intreaga prima de la inceput.

 

3. Stabileste o fransiza mai mare

 

Fransiza reprezinta contributia ta la repararea masinii in cazul unui accident provocat de tine. Este o suma fixa, care nu se schimba in functie de costul reparatiilor.

 

Sa luam in calcul o valoare a fransizei de 150 de Euro. Daca reparatiile in urma incidentului vor costa 300 de Euro, tu vei achita 150 de Euro din suma. Daca reparatiile vor costa 5000 de Euro, tu vei achita tot 150 de Euro.

 

Ceea ce se schimba in functie de valoarea fransizei este prima de asigurare. Cu cat fransiza (costul suportat de tine) este mai mare, cu atat scade prima de asigurare. De ce? Pentru ca tu esti dispus sa preiei o parte din risc.

 

Astfel, iti recomandam sa stabilesti o valoare a fransizei cat mai mare, in functie de cat iti perimite bugetul. Nu stii cum sa o calculezi? Gandeste-te asa: care este suma pe care o poti plati rapid, fara sa-ti afecteze bugetul lunar, in cazul unui accident? Raspunsul la aceasta intrebare este valoarea maxima a fransizei pentru tine. Desigur, exista si posibilitatea sa economisesti de-a lungul a cateva luni.

 

Nu iti recomandam, insa, sa stabilesti o valoare a fransizei mult peste ceea ce iti este confortabil sa platesti. Va trebui sa astepti cu reparatiile masinii pana in momentul in care vei avea acces la fonduri suficiente.

 

De asemenea tine cont ca la unele societati de asigurare, fransiza nu se aplica atunci cand esti implicat intr-un eveniment care nu s-a produs din cauza ta. Daca o terta persoana este vinovata de producerea evenimentului, iar asiguratorul CACO are dreptul de regres impotriva sa, nu va trebui sa contribui la reparatii. Totodata, unii asiguratori iti vor impune fransize suplimentare daca ai mai putin de 30 de ani.

 

4. Opteaza pentru o masina “comuna”

 

Cu totii visam ca prima masina sa fie un bolid. Insa costurile CASCO sunt pe masura motorului si a pretului masinii. De fapt, acesta este principalul factor in calculul CASCO: valoarea masinii. Asiguratorii il iau in calcul pentru ca, in cazul unei daune totale, vor trebui sa plateasca pretul intreg al masinii.

 

Vestea buna este ca intre Dacia Logan si Lamborghini Aventador ai o plaja destul de mare de alegeri. Daca vorbim de prima ta masina, este chiar recomandat sa alegi un model “practic” pe care sa inveti tainele condusului.

 

Stim ca poate fi frustrant sa platesti o taxa suplimentara doar pentru ca esti tanar. De aceea te sprijinim cu cele mai bune oferte CASCO de pe piata. Lucram cu peste 20 de companii de asigurare pentru ca tu sa ai acces mereu la oferte potrivite nevoilor si bugetului tau. Hai sa vorbim despre prima ta polita CASCO!

 

Scroll to Top