Top 4 daune amuzante solicitate de Craciun

Email
LinkedIn
Facebook

Pentru unii, Craciunul e un moment de liniste, petrecut alaturi de familie. Ai zice ca nimic nu-ti poate strica seninatatea si zen-ul, nu? Ei bine, trebuie sa te contrazicem.

 

Multi oameni au parte de accidente ciudate de Craciun. Mai important, protagonistul unora dintre ele poate fi chiar Mos Craciun.

 

Hai sa ne descretim fruntile cu aceste daune bizare solicitate firmelor de asigurare in preajma Craciunului.

 

Daune cerute de Craciun: accidente bizare si rasete binemeritate

 

1. Mos Craciun nu se sterge pe picioare?

 

Un detinator al unei polite de asigurarea locuintei a cerut daune pentru distrugerea unui covor foarte valoros cu…urme de picioare umede. Sa fie asta o dovada a existentei lui Mos Craciun, descoperita chiar iun ziua de Craciun?

 

Nu chiar. Insa ghinionul a venit tot pe traseul Mosului: cosul de fum. Se pare ca vinovata ar fi fost o veverita care a fost atrasa de mirosul nucilor lasate in fata semineului. Daca tot a reusit sa intre si sa se ospateze, s-a plimbat un pic prin casa, distrugand covorul in cauza.

 

In astfel de momente, asigurarea locuintei este singura solutie. Ma rog, ar mai fi o alternativa: sa cauti vinovatul, sa-l dai in judecata si sa astepti sa stranga destule nuci si ghinde pentru a putea plati despagubirea.

 

2. Ai grija la brazii zburatori!

 

Un conducator din Marea Britanie a primit in mod gratuit un brad de Craciun. Nici nu a fost nevoie sa-l ceara! Singura problema: l-a primit infipt in parbriz.

 

Da, stiu, e nevoie de mai multe explicatii. Soferul conducea in spatele unei masini care transporta un brad pe acoperis. Bradul nu a fost bine asigurat, asa ca s-a desprins si s-a infipt in masina din spate cu mare viteza. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Proprietarul bradului nu s-a intors sa vada ce a lasat in urma.

 

Si vestile bune continua: asiguratorul care a eliberat polita CASCO a platit pentru repararea parbrizului si, cel mai important lucru (de departe!), soferul pagubit a fost lasat sa pastreze bradul intrucat nu a fost revendicat de proprietarul initial.

 

3. Foc deschis in brad? De ce nu? Ce s-ar putea intampla?

 

Era o vreme cand, in Marea Britanie, brazii erau decorati cu lumanari aprinse. Evident, inainte de aparitia beculetelor pentru pom.

 

Intre timp, am mai invatat cate ceva despre siguranta la incendii, asa ca acest obicei nu se mai practica. Se pare, insa, ca sunt oameni pentru care moda retro e foarte importanta, asa ca au ales sa decoreze bradul cu lumanari aprinse.

 

Ei bine, s-a intamplat exact ce s-ar fi asteptat (aproape) oricine (mai putin cei care le-au pus in brad, evident): totul a luat foc, iar familia si-a petrecut Craciunul in alta locuinta. In mod absolut surprinzator, compania de asigurari a fost de acord sa plateasca daunele in valoare de 330 000 GBP. Iata, se intampla miracole de Craciuni chiar si pentru cei care isi cauta problemele cu… lumanarea.

 

4. Ai grija unde pui cadourile scumpe

 

O familie din Anglia a vrut sa ofere un cadou scump: un televizor cu o diagonala imensa. Au pus o fundita pe cutie si au plasat cutia langa brad. Unde altundeva ai pune cadourile, nu?

 

Ei bine, noi iti recomandam sa le pui oriunde altundeva daca bradul este langa fereastra. Hotii n-au avut nicio problema in a identifica prada valoroasa – i-au ghidat luminile din brad. Vestea buna e ca cineva s-a bucurat de acel televizor chiar de Craciun. Vestea proasta e ca acel cineva nu este destinatarul initial al cadourilor.

 

Scroll to Top