Topul riscurilor la care sunt expusi romanii in fiecare zi (si solutiile pentru ele)

Email
LinkedIn
Facebook

Un studiu recent arata ca romanilor le place sa-si asume riscuri, insa foarte putini dintre ei (10%) sunt dispusi sa incheie polite de asigurari care sa preia aceste riscuri.

 

Cu toate acestea, numarul de riscuri la care suntem expusi zi de zi este semnificativ, mai mare decat in alte tari europene. Stim ca nu poti acoperi orice risc printr-o polita de asigurare. Insa o buna parte dintre ele pot fi acoperite.

 

Iata-le pe cele mai semnificative:

 

Riscul de accident auto (usor)

 

In anul 2019 s-au produs peste 22.000 de accidente usoare pe teritoriul Romaniei.

 

Sursa foto

 

Un accident usor este cel care nu se soldeaza cu victime, doar cu rani usoare si pagube materiale. Ne putem proteja de accidente auto conducand prudent, insa nu depinde doar de noi.

 

Insa ne putem proteja de repercusiunile financiare ale accidentelor usoare prin cateva polite de asigurare:

 

Riscul de accident auto (grav)

 

Dupa cum arata tabelul de mai sus, riscul unui accident fatal in Romania nu este deloc neglijabil. Statisticile sunt ingrijoratoare. Desi exista imbunatatiri de la an la an, ele se intampla intr-un ritm foarte scazut.

 

Iata ce putem face pentru a ne proteja pe noi si pe cei dragi de urmarile unui accident auto grav:

  • Asigurare CASCO
  • Asigurare RCA
  • Asigurare privata de sanatate
  • Asigurare de viata – o polita care acopera multe alte riscuri si care ar trebui incheiata cat mai devreme pentru a obtine costuri mai mici. Cu cat varsta persoanei asigurate este mai mica, cu atat prima de asigurare scade.

Riscul de cutremur sau alte calamitati naturale

 

O buna parte din tara noastra este zona cu risc seismic ridicat. Desi suntem constienti de urmarile catastrofale ale cutremurului din 1977, foarte putine locuinte sunt asigurate in acest moment. Mai exact, 4 din 5 locuinte din tara noastra nu au niciun fel de asigurare – nici macar pe cea obligatorie.

 

Mai important, cutremurul nu este singurul risc la care suntem expusi. Fenomenele meteo extreme (din ce in ce mai des intalnite in tara noastra), alunecarile de teren, jafurile din locuinte sau chiar banala inundatie de apartament sunt doar cateva exemple de lucruri care se pot intampla oricand.

 

Desi rezilienta este cuvantul de ordine in acest domeniu, atunci cand unul dintre aceste evenimente se intampla, el ne poate provoca pierderi financiare semnificative.

 

Cum ne putem proteja?

  • Polita PAD – polita obligatorie de asigurare. Prima de asigurare este foarte scazuta, insa la fel sunt si despagubirile si numarul de riscuri acoperite.
  • Polita facultativa de asigurare a locuintei – acopera numeroase riscuri (toate cele enumerate mai sus, precum si multe altele) si poate fi personalizata cu clauze si riscuri aditionale.

 

Riscul de deces din cauza poluarii si a stilului de viata

 

In fiecare zi, 115 romani mor din cauza fumatului. De asemenea, anual mor peste 20.000 de romani din cauza consumului excesiv de alcool.

 

Aceste numere impresionante sunt depasite doar de cel al deceselor din cauza bolilor asociate poluarii: peste 23.000 in fiecare an.

 

Daca stilul de viata poate fi controlat de noi insine, poluarea la care suntem expusi depinde in mare parte de factori in afara controlului nostru. Iata, insa, cum ne putem proteja pe noi si pe cei dragi:

  • Asigurare de sanatate privata, pentru a putea preveni si depista la timp bolile asociate celor mai comune riscuri din tara noastra
    Asigurare de viata, mai ales pentru cei care au in grija alti membri ai familiei
  • Desigur, nu suntem expusi cu totii acelorasi riscuri in aceeasi masura. De aceea, iti recomandam sa alegi pachete de asigurare personalizate si adaptate riscurilor cele mai semnificative pentru tine si pentru familia ta.

 

Desigur, nu suntem expusi cu totii acelorasi riscuri in aceeasi masura. De aceea, iti recomandam sa alegi pachete de asigurare personalizate si adaptate riscurilor cele mai semnificative pentru tine si pentru familia ta.

 

Discuta cu un consultant Transilvania Broker. Te putem ajuta sa identifici atat politele de care ai nevoie, cat si cele mai bune oferte pentru fiecare dintre ele.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top