Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de viata

Email
LinkedIn
Facebook

Asigurarile de viata nu au fost niciodata extrem de populare in tara noastra. Insa, in ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni le iau in calcul. Suntem inca o piata emergenta in acest domeniu, dar asta nu inseamna ca nu ne putem informa si proteja pe noi si pe cei dragi.

 

Haide sa descoperim impreuna cateva notiuni esentiale despre asigurarea de viata.

 

Ce este asigurarea de viata?

 

Asigurarea de viata este modalitatea prin care “predam” o parte din riscurile la care suntem expusi zi de zi unei companii de asigurare in schimbul unei sume de bani. In cazul in care evenimentul asigurat se produce, asiguratorul va despagubi beneficiarul sau beneficiarii politei.

 

Ce riscuri acopera asigurarea de viata?

 

Decesul este principalul risc acoperit de o polita de asigurare de viata. Cu alte cuvinte, atunci cand se produce decesul persoanei asigurate, beneficiarii politei (de regula, membri ai familiei) primesc de la asigurator indemnizatia stabilita de comun acord.

 

Insa decesul nu este singurul risc ce poate fi acoperit de o asigurare de viata. Asigurarile de viata pot acoperi si riscul de supravietuire. Da, suna ironic. Insa politele se incheie pe o durata determinata. Daca, la finalul ei, persoana asigurata este inca in viata, ea primeste intreaga suma asigurata de pe polita, plus dobanda acumulata de la semnarea ei (conditiile difera in functie de tipul politei).

 

Nu in ultimul rand, politele de viata pot acoperi atat riscul de deces, cat si cel de supravietuire, caz in care discutam despre polite mixte.

 

Ce alte acoperiri poate avea asigurarea de viata?

 

Pe langa cele 3 riscuri de baza, asigurarile de viata pot fi personalizate cu numeroase clauze aditionale, astfel incat sa se muleze pe nevoile tale:

  • Riscul de invaliditate. In cazul unui accident sau altui eveniment soldat cu invalididate permanenta, asiguratul va fi despagubit conform contractului. In cazul in care polita ta acopera acest risc, poti primi o suma consistenta ca despagubire. Sau poti fi scutit de la plata primelor de asigurare, fara a pierde insa asigurarea in caz de deces.
  • Riscul de fracturi/arusi, caz in care asiguratul va primi o indemnizatie stabilita de la inceput in polita de asigurare.
  • Riscul de spitalizare, pentru spitalizarea fie din accident, fie din orice cauza, asiguratul va primi o indemnizatie zilnica pentru fiecare zi petrecuta in spital.

 

Cat costa o asigurare de viata?

 

Prima de asigurare difera foarte mult de la caz la caz. Exista numerosi factori care se iau in calcul atunci cand se stabileste aceasta prima:

  • Tipul de evenimente acoperite (o acoperire mai mare, a mai multor riscuri inseamna o prima mai mare)
  • Varsta si starea de sanatate a persoanei asigurate la data semnarii (o polita incheiata la o varsta frageda va fi mult mai ieftina decat una incheiata dupa o anumita varsta)
  • Durata de valabilitate a politei
  • Domeniul de activitate al persoanei asigurate. Domeniile cu risc inalt atrag un cost mai ridicat al primei de asigurare
  • Stilul de viata al persoanei asigurate. Asiguratorul va lua in calcul si modul in care iti petreci timpul liber: activitati sportive versus activitati de mare risc.

 

Cine are nevoie de o asigurare de viata?

 

In principiu, nimeni nu este scutit de riscurile acoperite de o astfel de asigurare. Ea nu este inutila pentru nimeni, mai ales ca ne poate proteja atat pe noi, cat si pe cei dragi noua.

 

Insa categoria careia i se adreseaza in primul rand este cea a persoanelor de care depind alte persoane. Ca atare, daca ai un partener de viata, copii sau parinti care depind de tine din punct de vedere financiar, nu este niciodata prea devreme sa te gandesti la bunastarea lor in cazul in care tu nu le mai poti asigura comfortul cu care s-au obisnuit.

 

Cum pot incheia o asigurare de viata?

 

Felicitari, ai ajuns in locul potrivit! Consultantii Transilvania Broker te pot ajuta sa alegi si sa inchei cea mai potrivita polita de asigurare de viata pentru tine si pentru cei dragi tie.

 

Lucram cu peste 20 de parteneri pentru ca tu sa nu fii limitat la o singura oferta.

 

Afla mai multe despre asigurarea de viata si contacteaza un agent Transilvania Broker pentru a primi o oferta personalizata, adaptata 100% nevoilor tale.

Scroll to Top