Transilvania Broker inregistreaza cresteri peste media pietei de brokeraj in asigurari din Romania in S1 2019

Email
LinkedIn
Facebook
Transilvania Broker inregistreaza Cresteri peste Media Pietei de Brokeraj in Asigurari din Romania in S1 2019


Conform ultimului raport ASF, piata asigurarilor din tara noastra a inregistrat in primul semestru al anului o crestere de 7,8%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Aceeasi evolutie pozitiva au avut-o si brokerii de asigurare, cu o crestere de 11,30% pentru asigurari generale si de viata, ajungand la o cota de intermediere de 64% din totalul primelor brute subscrise.

Cea mai mare pondere in totalul primelor intermediate o detin urmatoarele clase:

  • Clasa A10 – Asigurari de raspundere civila pentrru vehicule (RCA+CMR) – 53,16%
  • Clasa A3 – Asigurari de mijloace de transport terestru (CASCO) – 23,51%
  • Clasa A8 – Asigurari de incendiu si alte calamitati naturale – 8,20%.

Transilvania Broker de Asigurare S.A. a inregistrat cresteri de volum peste media brokerilor de asigurare, de 11,7% si cresteri exponentiale pentru cateva clase de asigurari cu comisioane de intermediere mai mari. Primele intermediate pentru asigurari de sanatate si asigurari de viata, au depasit de aproximativ 3 ori, respectiv 8 ori, ratele de crestele la nivelul pietei de asigurare, publicate in raportul semestrial ASF. Mai exact, Transilvania Broker a inregistrat cresteri de 63% la asigurarile de sanatate, in comparatie cu media pietei de 24%, respectiv 37% in cazul asigurarilor de viata, fata de media pietei de 4.6%.

Aceste majorari de prime cu o rata de comisionare mare s-au reflectat si in rezultatele financiare ale companiei. Astfel, la o apreciere a venitului de 18.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, profitul net al companiei a inregistrat o crestere de +22,2%, de la 2.074.119 in S1 2018, la 2.534.649 in S1 2019, rezultate care se pot observa cu usurinta si in graficul de mai jos. In consecinta, in functie de valoarea primelor intermediate Transilvania Broker, se afla pe pozitia a 3-a in topul brokerilor de asigurare la 30.06.2019, cu o cota de piata de 5,51%.

evolutie asigurari TBK s1 2019

Rezultatele pozitive ale companiei s-au reflectat si in pretul actiunilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, acesta avand o apreciere de 7,56% fata de anul trecut si ajungand la valoarea totala de 12,8 lei in momentul scrierii acestui articol.

Pe termen mediu si lung, dorim sa mentinem aceste cresteri pe clasele de polite facultative, fiind o piata care prezinta inca mult potential de dezvoltare si care aduce un aport mare companiei atat din punct de vedere al dezvoltarii portofoliului cat si din punct de vedere financiar.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa raportul ASF de aici.

Scroll to Top