Transilvania Broker oferă o sponsorizare de 5.000 de euro pentru elevii premiați de NASA la concursul Space Settlement Design 2018

Email
LinkedIn
Facebook
Transilvania Broker oferă o sponsorizare de 5.000 de euro pentru elevii premiați de NASA la concursul Space Settlement Design 2018

Transilvania Broker de Asigurare susține excelența și este alături de copiii cu rezultate deosebite. În cadrul Galei de Premiere a companiei, intitulată „Premiem Inovația”, ce a fost organizată, Sâmbătă 12 mai 2018, Transilvania Broker a premiat elevii liceului Ovidius din Constanța ale căror rezultate în domeniul științei sunt deja recunoscute la nivel mondial, oferindu-le un CEC de 5.000 de euro, care să îi ajute să ajungă în Los Angeles, pentru a putea ridica premiile oferite de NASA și a cunoaște cât mai mulți specialiști din întreaga lume în domeniul cercetării spațiului.

În luna martie a acestui an, NASA a oferit următoarele premii elevilor de la Liceul Ovidius din Constanța, ce au participat la competiția Space Settlement Design 2018 :
Marele Premiu al competiției a mers către echipa formată din Cosma Bianca si Constantinescu Mihaela (clasa a XI-a), Premiul I a fost acordat elevului Adi Elif (clasa a XI-a) (individual) și Premiul III echipajului format din Stoica Alin (clasa a XI-a), Maga Rusanda Elena (clasa a VIII-a) si Casarica Mihaela Cristiana (CNMB-clasa a XII-a).
NASA a acordat marele premiu pentru un proiect în care elevele își imaginează turismul în spațiu. În cadrul acestui proiect numit Cicada, elevele au descris totul în cele mai mici detalii, de la cum vor arăta camerele de hotel până la patinoar.
Cicada, proiectul câștigător, este o explorare a unuia dintre cele mai vechi vise ale omenirii: călătoria în spațiu și colonizarea acestuia. Asemeni stației orbitale care gravitează acum în jurul Pământului, Cicada ar putea fi punctul de plecare în colonizarea spațiului. Elevele din Constanța și-au imaginat întregul complex ținând cont de faptul că el există în mivrogravitatie.
În concursul Space Settlement Design 2018 organizat de NASA, au participat peste 10.000 de elevi din întreaga lume, care au susținut peste 2.500 de proiecte.

Performanța elevilor este cu atât mai remarcabilă cu cât același proiect care obținut Marele Premiu, a obținut și premiul special NSS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement, oferit tot de NASA, pentru cel mai bun proiect științific din concurs.
Prin aceste premii, liceul Ovidius din Constanța devine singurul liceu din lume care a obținut de două ori în istoria competiției Marele Premiu și premiul special SS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement pentru cel mai bun proiect științific din concurs.
Elevii și profesorul coordonator, domnul profesor Maga, au primit această sponsorizare de 5.000 de euro din partea Transilvania Broker, pentru a putea onora invitația la festivitatea de premiere de la conferința internațională International Space Development Conference (ISDC) din Los Angeles, SUA în perioada 24-27 mai 2018, prilej cu care vor putea participa la workshop-uri și la întâlniri cu personalități ale lumii științifice, fapt care îi va determina pe elevii premiați să devină tot mai buni.
CEC-ul de 5.000 de euro oferit de Transilvania Broker a fost ridicat de elevele Cosma Bianca și Maga Rusanda, alături de profesorul coordonator și doamna directoare a liceului Ovidius, în numele întregului echipaj ce are acum posibilitatea să participe la această conferință.

“Cu toții suntem mândri de reușita elevilor din Constanța. Câștigarea acestor premii, la un concurs cu o competiție atât de acerbă, este o realizare incredibilă. Îmi doresc ca pentru acești elevi acesta să fie doar începutul unei cariere extraordinare. Transilvania Broker alege să le susțină visele, să investească într-o generație care face din excelență și inovație un mod de viață”, a spus Dan Niculae, Directorul General al Transilvania Broker.

Scroll to Top