Vrei sa platesti mai putin pentru asigurarea locuintei? 10 moduri de a o face in mod inteligent

Email
LinkedIn
Facebook

Am discutat deja despre nevoia de a avea o asigurare de locuinta facultativa. Riscurile pe care aceasta le acopera sunt mult mai numeroase si mai diverse decat cele acoperite de polita obligatorie. Insa ce poti face pentru a nu plati mai mult decat e nevoie pentru ea? Citeste in continuare pentru a descoperi 10 moduri de a economisi bani la incheierea unei polite de asigurare a locuintei.

 

1. Lucreaza cu un broker de asigurare pentru asigurarea locuintei tale

 

Un broker de asigurare cum este Transilvania Broker lucreaza cu mai multe companii partenere. Astfel, nu vei primi recomandari de polite pentru asigurarea locuintei de la un singur asigurator, ci de la mai multi.

De asemenea, brokerul de asigurare te poate ajuta sa o alegi pe cea care ti se potriveste atat in termeni de cost, cat si in termeni de riscuri acoperite.

 

Consultantii Transilvania Broker sunt mereu la curent cu ultimele oferte ale celor peste 20 de parteneri ai nostri si iti pot recomanda cu usurinta cea mai avantajoasa polita de pe piata la momentul in care tu decizi sa o inchei.

Solicita o oferta de asigurare a locuintei aici! Iti vom raspunde in mai putin de 24 de ore.

 

2. Incheie mai multe tipuri de polite in acelasi loc

 

Atunci cand inchei mai multe asigurari cu acelasi broker, poti primi reduceri considerabile. Mai mult, acolo unde exista oferte avantajoase, te putem ajuta sa inchei mai multe polite la acelasi asigurator pentru a beneficia de extra reduceri.

 

CASCO, RCA, asigurare de viata, asigurare de calatorie – acestea sunt doar cateva exemple de polite pe care le poti cupla cu asigurarea locuintei.

 

3. Creste valoarea fransizei

 

Fransiza este clauza din contractul de asigurare prin care persoana asigurata se obliga sa acopere o parte din dauna atunci cand se produce unul dintre riscurile asigurate.

 

Cu cat valoarea acestei fransize (fie ca este exprimata procentual sau ca valoare fixa) este mai mare, cu atat prima de asigurare va fi mai mica. Cresterea fransizei este ideala pentru cei care stiu ca pot conta pe economiile lor in orice moment.

 

4. Imbunatateste securitatea locuintei tale

 

Incuitetori mai bune, un sistem de supraveghere video sau un contract cu o firma de paza – toate acestea pot ajuta la reducerea primei de asigurare pentru ca reduc, de asemenea, riscurile.

 

5. Securizeaza-ti bunurile de valoare

 

Ceasurile, bijuteriile sau tablourile sunt magnet pentru hoti. Daca le plasezi intr-un seif bine securizat, vei reduce atat riscul de a ramane fara ele in cazul unui jaf, cat si valoarea primei pentru asigurarea locuintei tale.

 

6. Asigura totul pe aceeasi polita

 

Daca ai bunuri de valoare (ca cele de mai sus), le poti asigura si separat. Insa atunci cand le asiguri impreuna, vei scadea considerabil costul politei.

 

Consultantii Transilvania Broker te pot ajuta sa obtii o oferta excelenta de asigurare atat pentru locuinta ta, cat si pentru bunurile din ea.

 

7. Fii sincer cu brokerul tau de asigurare

 

Cu cat oferi mai multe detalii despre locuinta ta, cu atat vei putea primi o polita de asigurare mai avantajoasa. Spre exemplu, daca planuiesti sa renovezi locuinta sau sa mai adaugi cateva camere sau dependinte, toate acestea pot creste valoare primei, insa te vor tine in siguranta si iti vor oferi despagubiri mai consistente.

 

8. Nu cere despagubiri pentru daune mici

 

Cu cat cer despagubiri mai rar, cu atat valoarea primei se micsoreaza. Daca dauna produsa este minima si o poti acoperi usor (sau are un cost apropiat de cel al fransizei), este mai avantajos sa acoperi tu asta. Economia se va vedea la valoare primei anuale, in special dupa ce au trecut 3-5 ani fara nicio despagubire ceruta.

 

9. Plateste asigurarea anual, nu in rate

 

Daca alegi sa platesti in mai multe rate, valoarea primei va fi mai mare. Daca poti plati intreaga prima anuala o singura data, alege mereu aceasta varianta.

 

10. Revizuieste lista de bunuri si starea imobilului asigurat cel putin o data pe an

 

Daca unele dintre bunurile tale nu mai sunt stocate in locuinta (de exemplu, ceasuri, bijuterii sau obiecte de arta), valoarea primei va scadea considerabil.

 

Gandeste-te la cate din lucrurile asigurate anul trecut nu mai exista in casa ta din diverse motive (vanzare, relocare etc.). Scoate-le de pe lista de bunuri asigurate pentru a plati o prima mai mica.

 

 

Viata e imprevizibila, la fel ca majoritatea riscurilor si calamitatilor acoperite de polita de asigurare a locuintei. Incheie aceasta polita prin Transilvania Broker si noi ne vom asigura ca esti in siguranta si ca nu vei plati mai mult decat este absolut necesar.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top