Ce faci in caz de dauna auto? Ghidul tau pas cu pas

Email
LinkedIn
Facebook

O dauna auto, chiar si minora, iti poate da complet peste cap cateva zile sau chiar o saptamana. Stim, nu e placut. Insa poate deveni suportabil daca stii exact ce ai de facut dinainte ca dauna sa se produca.

 

La Transilvania Broker, avem grija sa ne informam toti clientii cu privire la pasii care trebuie urmati in caz de dauna auto, inca de la incheierea politei. Desigur, suntem alaturi de ei chiar si dupa producerea daunei, cu sfaturi si recomandari.

 

Daca nu te numeri (inca!) printre clientii Transilvania Broker, te invitam sa citesti ghidul de mai jos.

 

Ce fac in caz de dauna auto acoperita de RCA?

 

Ai fost implicat intr-un accident care nu s-a produs din vina ta? Iata ce ai de facut:

  • Cere-i participantului la trafic care ti-a produs dauna o copie dupa polita RCA.
  • Nu accepta sub nicio forma sa pleci de la locul accidentului sau sa va despartiti inainte de a avea datele lui de contact si copia dupa polita RCA!
  • Contacteaza asiguratorul/emitentul politei RCA.
  • Prezinta-te la sediul asiguratorului sau trimite prin email procesul verbal de constatare emis de politie sau, dupa caz, formularul Constatare Amiabila.

 

De retinut: asiguratorul are dreptul de a efectua investigatii cu privire la accident inainte de a oferi depagubirile. Daca ti se pare ca aceste investigatii dureaza prea mult, te poti adresa Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor sau instantelor de judecata pentru solutionarea problemei, conform ASF.

 

Nu esti sigur ca polita ta RCA te tine in siguranta orice s-ar intampla? Alege o polita recomandata de profesionistii nostri si testata de cei peste 1 milion de clienti Transilvania Broker. Afla totul despre polita RCA incheiata prin Transilvania Broker.

 

Ce fac in caz de dauna auto acoperita de CASCO?

 

Daca ai fost implicat intr-un accident produs din vina ta sau autoturismul tau a suferit o avarie (de la zgariere in parcare la furt), acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

 

  • Anunta rapid asiguratorul. Consulta polita de asigurare sau site-ul asiguratorului pentru a afla care sunt termenele limita pentru comunicarea oficiala.
  • Ofera cat mai multe detalii despre circumstantele producerii evenimentului, cum ar fi loc, data, ora samd. Fotografiile sunt mereu utile!
  • Suplimentar, poti anunta si reprezentanta auto unde doresti sa efectuezi reparatiile.
  • Ai dreptul de a-ti alege punctul de constatare a daunei! Inainte de a o face, verifica daca punctul ales de tine se afla pe lista agreata de asigurator.
  • Dupa aprobarea dosarului, nu uita de reintregirea politei CASCO.

 

De retinut: fiecare asigurator are termene diferite in care poti anunta evenimentul. Consulta polita CASCO acum pentru a sti exact cat timp ai la dispozitie dupa producerea evenimentului.

 

Nu toate politele CASCO sunt identice si nu toate te protejeaza la fel de bine. Cum ar fi sa poti primi sfaturi obiective de la profesionisti. La Transilvania Broker, alegerea politei potrivite nevoilor tale este ceea ce facem cel mai bine! Suntem brokeri de asigurari, asa ca lucram cu peste 20 de parteneri pentru ca tu sa nu fii limitat la o singura companie asiguratoare. Interesele tale sunt singurele care conteaza pentru noi! Consulta aici avantajele de a incheia o polita CASCO prin Transilvania Broker.

Scroll to Top