Cum iti poti sprijini financiar copilul in orice situatie

Email
LinkedIn
Facebook

Pentru parinti, prioritatea numarul unu este sprijinirea copilului. Ne dorim pentru copiii nostri o viata cat se poate de sigura, lipsita de griji si plina de impliniri. Dar stim ca, de multe ori, este imposibil sa-i ferim de toate lucrurile care le pot dauna.

 

Astfel, tot ce putem face este sa cream plase de siguranta pentru ei, de la nastere pana la maturitate sau pana cand sunt pe cont propriu. Sprijinul financiar nu este, desigur, singurul mod in care putem fi alaturi de copiii nostri. Insa multe dintre lucrurile pe care le putem face pentru siguranta lor au la baza decizii financiare.

 

Hai sa descoperim impreuna care sunt cele mai importante arii in care iti poti sprijini copilul.

 

Cum sa-ti protejezi copilul orice s-ar intampla

 

Prima teama a oricarui parinte este siguranta si securitatea fizica a copilului. Tremuram inca de la primele semne de stare febrila, iar daca cel mic are o problema cu adevarat grava de sanatate, lumea noastra se rastoarna cu totul.

 

Ca atare:

 

Ai grija de sanatatea copilului tau din prima zi

 

Ce faci atunci cand copilul tau este bolnav? “Orice!”, vor spune majoritatea parintilor. Chiar daca micile probleme de sanatate, cum sunt racelile, sunt inevitabile, e important sa stii ca ele raman fix asa: niste probleme mici.

 

De aceea, iti recomandam sa inchei o asigurare facultativa de sanatate pentru copilul tau sau sa verifici daca il poti adauga la politele aflate pe numele parintilor (daca acestea exista). Astfel, nu va trebui sa te ingrijorezi niciodata de asteptarile fara sfarsit din spitalele de stat sau de calitatea serviciilor medicale.

 

Vei avea acces la:

  • Servicii medicale de urgenta
  • Analize medicale
  • Sfaturi din partea specialistilor
  • Medici pediatri de top – in cazul anumitor polite, ei pot veni direct la tine acasa.

 

Prin Transilvania Broker, ai acces la oferte de la numerosi asiguratori de pe piata din Romania pentru ca tu sa poti alege cea mai buna oferta pentru sanatatea copilului tau. Afla aici mai multe detalii despre asigurarea de sanatate si discuta gratuit cu un expert in asigurari.

 

Ai grija de planurile de viitor ale copilului tau

 

Atunci cand copiii sunt foarte mici, nu au niciun cuvant de spus in ceea ce priveste viitorul lor. Depinde doar de tine sa te asiguri de flexibilitatea lui si de faptul ca cei mici vor avea acces la tot ce au nevoie atunci cand vor creste.

 

Chiar daca nu ne place sa ne gandim la asta, exista posibilitatea ca tu sa nu fii mereu alaturi de ei pentru a-i sprijini sa-si urmeze visurile. In acest caz, o asigurare de viata le poate tine viitorul la adapost.

 

O astfel de asigurare iti ofera posibilitatea de a economisi treptat si, in cele mai multe cazuri, de a retrage banii atunci cand tu sau copilul tau aveti nevoie de ei. Poate ca nu stii exact ce-si va dori copilul tau in viitor, dar stii cum sa-l sprijini de pe acum!

 

Asigura stabilitatea familiei tale

 

Una dintre cele mai la indemana metode de a-i asigura o viata stabila copilului tau este sa ai grija de bugetul familiei. Economiseste lunar pentru ca, in situatii neprevazute, stilul vostru de viata sa ramana neschimbat.

 

Specialistii recomanda sa ai mereu acces la un fond de urgenta care sa va permita sa achitati toate cheltuielile pentru cel putin sase luni, fara a avea o alta sursa de venit. Nu uita ca nu toate joburile sunt stabile si sigure, astfel ca locul tau de munca de azi poate sa dispara oricand.

 

Asigura-te ca tu si familia ta puteti trai confortabil pana cand vei gasi un nou loc de munca. Lipsa fluctuatiilor majore in stilul de viata este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului tau.

 

Incepe educatia financiara cat mai devreme

 

Oricate plase de siguranta ai crea pentru copilul tau, la un moment dat acesta va trebui sa-si gestioneze singur banii. De aceea, nu e niciodata prea devreme sa-l inveti lucruri de baza despre bugetul familiei si despre cum se gestioneaza el.

 

Poti afla de aici de ce sa incepi educatia financiara a copiilor devreme si de aici cum sa ii ajuti sa dezvolte principii financiare sanatoase, care sa-i ghideze intreaga viata.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top