Top polite de asigurare pentru persoane juridice in 2023: in ce sa investesti in contextul unei posibile crize

Email
LinkedIn
Facebook

Chiar daca situatia economica este inca una relativ stabila, unele voci din domeniul financiar sustin ca este posibil ca lucrurile sa nu mearga asa de bine in acest an. Indiferent care va fi parcursul lui 2023, noi consideram ca este important pentru orice companie sa adopte solutii pentru a le proteja de orice eveniment care poate ameninta stabilitatea afacerii.

 

Din fericire, asigurarile iti ofera solutii complexe prin care poti pune la adapost buna functionare a companiei tale. Iata cateva dintre cele mai importante tipuri de asigurari pentru persoane juridice in anul 2023:

 

1. Asigurarea bunurilor si a proprietatilor

 

Aceasta asigurare acopera daunele sau pierderile suferite de bunurile companiei, cum ar fi cladirile, echipamentele, mijloacele fixe si circulante, ca urmare a unui eveniment neprevazut precum fenomenele naturale si accidentale (furtuna, inundatii, cutremur, grindina, incendiu, explozie, izbirea de autovehicule care nu apartin firmei tale), cat si actiunile voite ale tertelor persoane (furt, vandalism, greve si tulburari civile).

 

Clauza de pierderi financiare din interuperea afacerii se poate dovedi un adevarat salvator in situatiile in care esti nevoit sa opresti sau sa se reduci considerabil activitatea companiei tale din cauza producerii unui risc asigurat, despagubindu-ti echivalentul cifrei de afaceri pierdute in perioada de intrerupere.

 

2. Asigurarea utilajelor pentru riscul de avarii accidentale

 

Aceasta polita vine in completarea politei de asigurare a bunurilor si proprietatii, oferind protectie masinilor, utilajelor, echipamentelor, instalatiilor sau liniilor tehnologice puse in functiune pentru riscurile de avarii accidentale (reglare defectuasa, defectiuni sau erori ale dispozitivelor de protectie, patrunderea accidentala de obiecte straine in corpul masinii, operare gresita, supratensiune, scurtcircuit, suprasarcina, defecte sau greseli de proiectare ori de fabricatie, etc.)

 

3. Asigurarea de raspundere civila profesionala

 

In cazul in care esti prestator de servicii, stii ca o greseala poate avea implicatii mai mari pentru afacerea ta. Pe langa un client nemultumit sau pierdut poate implica in unele cazuri costuri de despagubire sau chiar de judecata.

 

Asigurarea de raspundere profesionala, iti preia riscurile de erori, omisioni si greseli comise fara intentie in timpul desfasurarii activitatii tale, adresandu-se unui numar mare de profesii cu risc mare, cum ar fi:

 

  • Contabili si experti contabili
  • Arhitecti si ingineri constructori
  • Avocati
  • Notari publici
  • Furnizori servicii medical
  • Consultanti in afaceri si/sau management
  • Executori judecatoresti
  • Dezvoltatori software Specialisti IT
  • Manageri

 

4. Asigurarea de raspundere civila generala fata de terti

 

Acest tip de acoperire protejeaza compania ta de eventualele cereri de despagubire venite de la terti, datorate unor incidente neprevazute care pot genera daune materiale sau vatamari corporale, incidente pentru care compania ta sau reprezentantii companiei sunt raspunzatori.

In functie de specificul activitatii companiei se pot acorda cateva extinderi ale acoperirii, cum ar fi:

  • Raspunderea societatii fata de proprii angajati
  • Raspunderea chiriasului fata de proprietar
  • Raspunderea proprietarului fata de chirias
  • Raspunderea prestatorului de servicii
  • Raspunderea societatilor de alimentatie publica
  • Raspunderea producatorului
  • Raspunderea unitatilor turistice si hoteliere

 

5. Asigurarea echipamentelor electronice

 

Intr-un mediu de afaceri din ce in ce mai digitalizat, buna functionare a companiei tale depinde tot mai mult de infrastructura electronica, iar orice pana sau defectiune a unor elemente critice ale acesteia poate cauza o pierdere insemnata de profit.

 

Asigurarea EEI este o polita de tip all risks (toate riscurile), oferind un nivel complet de protectie echipamentelor electronice ale afacerii tale. Principalele categorii de riscuri sunt:

  • Pagube materiale
  • Date si suporturi de date
  • Cheltuieli suplimentare de operare
  • Pierderea de profit

 

6. Asigurarea CARGO

 

Nu putine sunt cazurile in care materia prima sau produsele esentiale functionarii unor companii sunt avariate sau pierdute in timpul transportului. Daca afacerea ta depinde de curieri sau de transportatori, politele de asigurare CARGO sunt absolut necesare, in special daca ai comenzi sau livrari din afara tarii.

 

Polita CARGO acopera riscul de pierdere sau avariere a marfurilor in caz de incendii, explozii, rasturnarea sau scufundarea mijlocului de transport si altele, pe intreaga perioada a transportului, transbordarii, incarcarii si a depozitarii marfurilor. Chiar daca transportatorul beneficieaza de o polita CMR, aceasta va acoperi daunele cauzate doar in timpul transportului rutier dinspre si inspre tarile membre CMR (in principal din Europa si Asia Centrala). Astfel, daca faci comert cu tari din afara acestei conventii si te bazezi si pe alte tipuri de transport, cum ar fi cel maritim, o polita CARGO va fi absolut necesara pentru siguranta bunurilor tale.

 

Am discutat despre diferenta dintre CMR si CARGO si intr-un articol anterior.

 

7. Asigurarea de credit comercial

 

In cazul in care afacerea ta presupune livrare de produse sau furnizare de servicii cu plata la termen catre alte companii private, acasta polita este potrivita pentru tine. Aceasta ofera protectie in caz de neplata a facturilor sau insolventa a clientilor tai precum si o evaluare eficienta a situatiei financiare a clientilor.

 

8. Asigurarile de viata, sanatate si accidente pentru angajati

 

Deja nu mai e o noutate ca tara noastra se confrunta cu o criza a fortei de munca. In aceste conditii, tot mai multi specialisti cauta la angajatori si alte beneficii pe langa un salariu atractiv.

 

Poate ca e ocazia ideala sa te gandesti la o polita de asigurare de grup, oferindu-i echipei tale siguranta de care are nevoie zi de zi, facandu-ti colegii sa se simta mai apreciati.

 

Asigurarea de accidente pentru angajati acopera riscurile de deces si invaliditate permanenta si temporara, ca urmare a unui accident produs la locul de munca sau in deplasare catre si de la acesta. Societatile de asigurare ofera flexibilitate in alegerea riscurilor acoperite in functie de natura activitatii tale, acestea incluzand de regula urmatoarele:

  • Accidente produse ca urmare a circulatiei mijloacelor de transport
  • Insolatii, degerari, colaps prin caldura sau frig
  • Asfixierea si urmarile ingerarii de substante toxice
  • Arsuri, inec, lovire
  • Explozii, alunecari de teren, trasnet, curentare
  • Accidente provocate de masini, aparate si utilaje

 

Asigurarea privata de sanatate acopera o gama larga de servicii si specialitati medicale, cum ar fi controale si investigatii, spitalizare si interventii chirurgicale, precum si servicii medicale de preventie. Acest tip de asigurare ofera un nivel mare de flexibilitate, permitandu-ti sa alegi fie un pachet predefinit de servicii pentru angajatii tai, fie sa configurezi un pachet in functie de nevoile si bugetul afacerii tale.

 

Asigurarea de viata este o polita pe termen lung care poate avea atat o componenta de deces, acordand beneficiarilor suma acumulata la decesul asiguratului, cat si de supravietuire, devenind astfel o sursa sigura de economisire, pe langa pensie. Printr-un astfel de contract, te poti asigura ca persoanele cheie din compania ta vor fi alaturi de echipa pe termen lung.

 

In concluzie, domeniul asigurarilor iti ofera solutii robuste prin care iti poti proteja intreaga activitate, punandu-te la adapost de orice eveniment neasteptat, indiferent de cat de rau ar fi acesta.

 

Nu stii ce asigurari se potrivesc business-ului tau? Discuta cu un asistent Transilvania Broker si bucura-te de consultanta 100% gratuita in identificarea mixului de polite pentru compania ta.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top