Transilvania Broker prin ochii investitorilor – Analiza Carmen Bobu pentru Ziarul Financiar

Email
LinkedIn
Facebook

In urma cu trei ani, Transilvania Broker devenea primul broker de asigurari listat la Bursa de Valori Bucuresti. Listarea a fost un real succes, oferta fiind inchisa la doar o zi si jumatate cand a atins un grad de subscriere de peste 270%. Acest grad de subscriere a fost atins prin plasarea a peste 800 de ordine din partea investitorilor institutionali si de retail si un volum de aproape 1,7 milioane de actiuni.

 

Acest succes ne-a bucurat enorm, insa ne-a si obligat sa facem tot posibilul pentru a oferi randamente peste medie si marje de profit substantiale investitorilor nostri.

 

Trei ani mai tarziu, suntem mandri sa spunem ca ne-am indeplinit promisiunile. In ciuda unui an dificil, Transilvania Broker are noi performante pe Bursa de Valori. Iar acest lucru nu este doar observatia noastra, ci si a investitorilor cu experienta, cum este Carmen Bobu.
Carmen Bobu este unul dintre cei mai cunoscuti investitori ai Bursei de Valori Bucuresti, fiind activa pe piata de capital de peste 20 de ani. Cu o baza solida de cunostinte formate la Tokio, atunci cand piata din Romania nu oferea multe oportunitati, Carmen Bobu este tipul de investitor pe care orice companie si-l doreste.

 

Transilvania Broker – o companie “de suflet” pentru unul dintre primii investitori

 

In interviul acordat Ziarului Financiar, in cadrul emisiunii “Deschiderea de Astazi”, de marti, 24.11.2020, Carmen Bobu spune despre Transilvania Broker ca “este o companie de suflet”, care i-a atras atentia inca din 2016, inainte de listarea la Bursa, atunci cand compania noastra era prezentata doar ca avand potential. “Mi-au placut foarte mult actionarii majoritari de la acel moment, cum si-au prezentat compania si cum si-au prezentat viitorul plan de management si visul pentru aceasta companie”, spune investitorul.

 

“Peste un an, in 2017, am avut norocul sa fie listata la Bursa, de atunci compania performand in fiecare an. Piata bursiera nu a reflectat prin pret valoarea si cresterea de la an la an, dar este o companie care are crestere an de an, distribuie dividendul, deci profitul sub forma de dividend pe piata de capital in jur de 9,5-10%. In 2018 au distribuit de doua ori dividend, si pentru anul fiscal 2016 si pentru anul fiscal 2017, ceea ce mi s-a parut ca a facut-o atractiva din acest punct de vedere”, puncteaza Carmen Bobu. Suntem onorati de aprecierile investitorilor nostri si ii asiguram ca facem tot ce ne sta in putinta pentru a pastra sau chiar a depasi aceste performante.

 

“Pentru anul 2020, semestrul trei, a inregistrat cresteri in dreptul majoritatii indicatorilor de performanta: profitul net, peste 20%, ceea ce este foarte bine in anul acesta cu mari probleme (…) mai ales in industria lor, volumul primelor intermediate este de 9,2%, cifra de afaceri este de 8,7%”, continua analiza lui Carmen Bobu

 

Pentru noi, cei de la Transilvania Broker, astfel de analize si aprecieri sunt extrem de valoroase, mai ales cand vin din partea unor investitori care au o expertiza de necontestat si au fost alaturi de noi inca de la listare sau chiar dinaintea ei: “prin listare, am participat la AGA si am vorbit cu cei care administreaza aceasta companie si mi-au spus ca listarea pe piata de capital a fost pentru ei o oprtunitate, li s-au deschis niste usi care altfel nu li s-ar fi deschis niciodata. Prin listare au fost nevoiti sa se adapteze la guvernanta corporativa si anul acesta vor schimba consiliul de administratie de la trei la cinci membri, decizie care va aduce un aport de valoare si eficacitate in sistemul lor de business.

 

Imi place compania, cred in ei si consider ca pasul pe care l-au facut in 2017, fiind printre primele companii cu actionariat 100% privat care s-au listat pe BVB a adus plus-valoare intregii piete, atat noua investitorilor, care am avut ocazia sa crestem alaturi de ei, cat si lor, care au avut posibilitatea sa fie mai transparenti si sa fie in lumina reflectoarelor. Si nu uitam ca este singura companie de brokeraj care este listata pe o piata reglementata.”

 

Intr-adevar, asa cum afirma si Carmen Bobu, Transilvania Broker este un deschizator de drumuri. Pentru noi, acest lucru vine cu numeroase beneficii (reflectate in profitul investitorilor si cresterea retelei), insa si cu multe provocari. Mergem pe un drum necartografiat inca si lucram zi de zi pentru a depasi asteptarile celor care au incredere in noi.

 

Transilvania Broker a ocupat primul loc in topul aprecierilor din sedinta de luni, 23.11.2020, cu un plus de 4,3% si cu tranzactii in valoare de 109 600 RON.

 

Puteti urmari intreaga emisiune aici, comentariile despre Transilvania Broker fiind facute intre minutele 4:48 si 8:22.

 

Multumim pentru increderea acordata!

 

In final, dorim sa-i multumim lui Carmen Bobu pentru analiza detaliata a performantelor Transilvania Broker la Bursa de Valori Bucuresti si pentru increderea acordata.

 

Ne bucuram sa vedem ca actionarii nostri sunt aproape de companie si impartasesc cu noi viziunea de business care ne-a adus performanta de pana in prezent. Dorim sa le multumim si partnerilor, colegilor si tuturor celor care fac parte din reteaua Transilvania Broker. Fiecare dintre ei are o contributie importanta la aceste performante si la castigarea increderii actionarilor nostri.

Scroll to Top