Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o polita de asigurare pentru afacerea ta

Email
LinkedIn
Facebook

Pandemia de COVID-19 a venit cu numeroase incertitudini pentru companiile din toate domeniile. Multe dintre ele s-au vazut nevoite sa-si suspende activitatea sau sa o incheie cu totul – toate acestea fara o plasa de siguranta.

 

Politele de asigurare pentru afaceri au devenit mai populare incepand cu anul trecut tocmai din motivele de mai sus. Majoritatea antreprenorilor au inteles ca au nevoie de o plasa de siguranta care sa le protejeze afacerea si veniturile personale derivate din ea pentru ca neprevazutul se poate intampla oricand.

 

In acest context, in care colaboratorii nostri primesc din ce in ce mai multe solicitari legate de politele pentru afaceri, am pregatit un material informativ scurt despre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand inchei o polita de asigurare pentru afacerea ta.

 

4 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a incheia o polita de asigurare pentru afacerea ta

 

Fie ca vorbim de CASCO sau RCA pentru flota auto a companiei tale sau de asigurari pentru cladiri si bunuri, iata ce trebuie sa ai in vedere inainte de a semna contractul.

 

1. Informeaza asupra riscurilor asociate industriei tale

 

Fiecare industrie este suspusa unor riscuri diferite. Spre exemplu, o companie care activeaza in industria agricola va avea nevoie sa fie protejata impotriva fenomenelor meteo extreme prin asigurarea de culturi agricole, in timp ce o companie de transport ar beneficia mai degraba de niste polite CASCO personalizate sau de asigurarea CMR.

 

Stim ca bugetul oricarei companii este limitat, de aceea e important sa ai o lista clara de prioritati. In cazul asigurarilor pentru afaceri, aceasta lista se construieste pe baza riscurilor cu cea mai mare probabilitate de a te afecta.

 

2. Prioritizeaza acoperirea, nu costurile

 

O polita mai ieftina este intotdeauna mai tentanta. Insa trebuie sa stii ca, de regula, prima de asigurare este direct proportionala cu numarul riscurilor acoperite si cu valoarea despagubirii.

 

O polita prea ieftina poate fi inutila intrucat nu va acoperi anumite riscuri sau valoarea despagubirii va fi prea mica pentru a te ajuta cu adevarat.

 

3. Asigura cea mai mare parte a bunurilor sau evenimentelor care iti pot afecta afacerea

 

Cea mai mare problema cu care te poti confrunta este acoperirea insuficienta. Poti evita acest risc pe de o parte prin prioritizarea acoperirii (dupa cum spuneam mai sus) si pe de alta parte prin incheierea mai multor tipuri de polite.

 

Una dintre politele cele mai populare intre antreprenorii din Romania este cea de raspundere profesionala. Aceasta polita se adreseaza mai multor categorii profesionale si este plasa ta de siguranta atunci cand, fara intentie, comiti anumite greseli care le pot aduce prejudicii clientilor tai. In acest caz, costurile de judecata, dar si despagubirile pe care trebuie sa le platesti te pot destabiliza – polita, insa, te poate proteja pana la 100%.

 

4. Ia mereu in calcul fransiza

 

Unele tipuri de polite (cum este cazul politei CASCO) au o fransiza – o parte din cheltuieli care va fi suportata de tine. Aceasta valoare este variabila, insa cu cat ea creste, cu atat scade valoarea primei.

 

Una dintre cele mai frecvente greseli este subestimarea sau supraestimarea fransizei. O valoare prea mica iti va aduce o prima de asigurare mai mare decat ai putea obtine. Una prea mare, in schimb, te poate pune in imposibilitate de plata atunci cand evenimentul asigurat se petrece.

 

Pentru a-ti optimiza costurile si pentru a putea primi despagubirea la timp, iti recomandam sa calculezi cu atentie valoarea fransizei pe care iti poti permite sa o platesti. Aceasta ar trebui sa fie o suma despre care stii sigur ca se va gasi mereu in conturile firmei tale, in orice moment, indiferent de ce s-ar intampla.

 

Nu stii care sunt politele de asigurare de care compania ta are cea mai mare nevoie? Suntem aici sa te ajutam! Programeaza o consultatie gratuita cu un specialist Transilvania Broker si te vom ajuta sa stabilesti prioritatile de asigurare pentru afacerea ta.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top