Cum sa alegi cea mai buna asigurare pentru un apartament

Email
LinkedIn
Facebook

Vrei sa-ti asiguri apartamentul? Felicitari! E extrem de important sa stim ca bunurile cele mai valoroase sunt la adapost orice s-ar intampla.

 

Piata asigurarilor pentru locuinta este din ce in ce mai diversa, asa ca ti se poate parea dificil sa citesti numeroase clauze si oferte pentru a o alege pe cea mai buna. In plus, pentru ca suntem diferiti si avem nevoi si asteptari diferite, nu putem spune ca exista o singura polita de asigurare a locuintei care sa fie cea mai buna pentru oricine.

 

Ca atare, in cele ce urmeaza iti vom prezenta cativa factori care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere pentru tine si apartamentul tau.

 

Vrei sa eficientizezi procesul de alegere a unei asigurari pentru locuinta? Discuta cu un broker Transilvania Broker! Consultantii nostri sunt la curent cu cele mai noi oferte ale tuturor asiguratorilor si te pot ajuta sa alegi polita de asigurare a apartamentului potrivita – fara bataie de cap si fara timp pierdut.

 

1. Nu uita de polita PAD!

 

Polita PAD sau asigurarea obligatorie a locuintelor trebuie sa preceada polita de asigurare facultativa. Cu alte cuvinte, niciun asigurator nu iti poate incheia o asigurare facultativa daca nu ai deja o polita PAD activa pentru acel apartament.

 

Polita PAD ofera despagubiri minime, iar conditiile sunt aproape identice la toti asiguratorii – la fel si prima de asigurare. De aceea, nu are sens sa-ti pierzi timpul cautand cea mai buna oferta. Poti, in schimb, sa inchei atat polita PAD, cat si pe cea facultativa cu acelasi asigurator – unii dintre ei ofera discounturi pentru incheierea mai multor polite.

 

2. Evita sa te limitezi la un singur criteriu: pretul

 

Stim, prima de asigurare e un factor important. Dar nu trebuie sa fie singurul criteriu atunci cand alegi o polita de asigurare pentru apartament.

 

De regula, politele de asigurare mai ieftine au si o valoare asigurata mai mica, precum si mai putine riscuri acoperite. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care apartamentul tau este distrus in totalitate sau dintr-un risc neacoperit, vei primi o despagubire mai mica sau nu vei fi despagubit deloc.

 

E important sa te asiguri ca polita iti acopera achizitionarea unui apartament similar, precum si fondurile necesare pentru a-l face locuibil.

 

3. Verifica riscurile acoperite

 

Mai mult de jumatate din tara noastra este in zona seismica. Astfel, iti recomandam sa te asiguri ca polita pe care o alegi acopera riscul de cutremur.

 

Fiecare asigurator are o lista de exceptii. Daca consideri ca apartamentul tau este supus unor riscuri particulare, discuta acest lucru cu brokerul tau si cere-i sa caute pentru tine acele polite care acopera riscurile de care esti interesat.

 

4. Verifica riscurile specifice apartamentelor

 

Spre deosebire de case, apartamentele sunt susceptibile unor alte clase de riscuri. Doua dintre cele mai comune sunt distrugerile cauzate de conducte sparte sau de inundatii cauzate de vecini.

Ai grija ca polita ta sa includa si aceste riscuri, mai ales daca apartamentul tau are un istoric de astfel de incidente.

 

5. Cauta polite care asigura si bunurile din apartament

 

Electronicele si electrocasnicele, mobila, bijuteriile si accesoriile, obiectele de arta – toate acestea ar trebui sa fie cuprinse in polita de asigurare a apartementului tau. Inainte de a contract polita, fa un inventar al lucrurilor care se gasesc permanent (sau aproape permanent) in locuinta ta – nu uita sa adaugi laptopurile si telefoanele!

 

In cazul unui jaf, asiguratorul te poate despagubi si le poti astfel inlocui. De aceea, e important sa incluzi absolut tot si sa nu te limitezi la obiectele considerate “de valoare”. Chiar daca nu ai o colectie de arta in apartament, include orice element in totalul declarat.

 

Citeste aici mai multe despre polita de asigurare pentru apartamente si discuta cu un consultant Transilvania Broker! El te poate ajuta sa gasesti cea mai buna polita pentru nevoile tale din oferta a peste 20 de asiguratori – rapid, eficient, fara comisioane si fara costuri aditionale pentru tine.

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top