Dincolo de PAD: asigura-ti si bunurile din interior, nu doar locuinta

Email
LinkedIn
Facebook

Asigurarea obligatorie a locuintei ofera o despagubire modica (pana la 20 000 de euro, echivalent in lei) si nu ia in calcul bunurile din interior. Stim, acestea trec de regula pe planul doi atunci cand ne gandim la asigurarea casei.

 

Majoritatea politelor facultative pentru asigurarea casei le acopera si pe acestea, insa, si ofera despagubiri pentru aproape orice se gaseste intr-o casa – in functie de valoarea declarata de client.

 

Daca ai deja o asigurare facultativa a locuintei sau te gandesti sa inchei una, iata de ce ar trebui sa iei acest capitol in serios:

 

Bunurile din interiorul locuintei sunt expuse mai multor riscuri decat locuinta insasi

 

Cea mai mare parte a teritoriului Romaniei se afla intr-o zona seismica, asa ca ne gandim mai ales la aigurarea impotriva cutremurelor atunci cand incheiem o polita. Acesta nu este un lucru rau – chiar deloc!

 

E foarte important sa fii protejat in cazul unei calamitati naturale. Dar stiai ca exista multe alte riscuri, mult mai probabile decat cutremurele si ca majoritatea lor afecteaza bunurile din interiorul locuintei? Iata cateva exemple:

 

  • Jaf sau talharie
  • Inundarea locuintei, care va distruge aparatele electronice si electrocasnice, precum si obiectele de arta (daca este cazul)
  • Infestarea cu daunatori ca soareci, sobolani si insecte
  • Scurgerea accidentala a apei din conducte

 

Da, si cutremurele pot intra aici pentru ca, cel mai probabil, vor afecta nu doar locuinta, ci si bunurile din interiorul ei.

 

Exista riscuri care par mici, dar care vin cu cheltuieli mari

 

Tevile sparte sunt un exemplu foarte comun aici. E foarte greu sa previi o inundatie care porneste de la conductele si tevile tale pentru ca, de regula, acestea nu sunt vizibile.
Insa, in functie de tipul avariei si de durata ei, poti provoca pagube semnificative vecinilor tai, dar si bunurilor din locuinta ta. Asigurarea facultativa te va despagubi in ambele cazuri.

 

Indiferent de valoarea bunurilor, te va costa mult mai mult sa le inlocuiesti pe toate simultan

 

Probabil te gandesti ca, daca nu ai obiecte de arta sau bijuterii foarte scumpe in casa, nu are sens sa platesti pentru aceasta clauza. Totusi, chiar si bunurile uzuale totalizeaza, de regula, peste 15 000 de euro, chiar daca ne raportam la un apartament de doua camere si la bunuri non-premium:

 

  • Mobilier
  • Haine, incaltaminte si accesorii
  • Electronice si electrocasnice
  • Obiecte de decor
  • Alimente
  • Bijuterii

 

Daca lucrezi de acasa, ia in calcul si compensarea pentru produsele electronice care te ajuta sa-ti faci meseria – ele sunt, probabil, primele pe care le vei inlocui.

 

In cazul in care unul dintre evenimentele asigurate se intampla, e important sa poti fi despagubit pentru valoarea integrala a locuintei tale, cu tot ceea ce se afla in interior. Astfel, poti inlocui bunurile mai usor si iti poti relua viata mai rapid.

 

Ca atare, atunci cand inchei asigurarea facultativa a locuintei, acorda-ti una-doua ore pentru a face un inventar al bunurilor din casa. Nu trece o suma aleatorie, ci asigura-te ca suma comunicata asiguratorului reflecta realitatea.

 

Nu stii cum sa faci acest inventar sau ce polita sa alegi pentru a maximiza beneficiile cu o investitie cat mai mica? Consultantii Transilvania Broker te pot ajuta sa alegi din oferta a peste 20 de asiguratori. Hai sa discutam!

Cauta

Postari similare

Postari recente

Categorii

Etichete

Scroll to Top